Free cookie consent management tool by TermsFeed Privacy Suite Generator

Erkélyek és teraszok vízszigetelése

Az ALF BL100 folyékony burkolat egy speciális gyanták és lágyítók alapú, nagy impregnálóképességű folyékony elasztomer anyag, amelyet speciális adalékokkal egészítenek ki, amelyek kiválóan ellenállnak a sérüléseknek és a mechanikai sérüléseknek. Az ALF BL100 mindenekelőtt a tapadóképességével, valamint az ütésekkel, nyomással és gyakori sérülésekkel szembeni ellenálló képességével tűnik ki, amit az alapfeltöltési munkák során igazolnak (kő, téglaanyag, egyéb anyagok stb. felhasználásával történő töltés).

Ezeknek a javuló tulajdonságoknak köszönhetően az ALF BL100 alkalmazása után már nincs szükség más klasszikus védelmi rendszerek alkalmazására, amelyek általában az alapozás általános tömítési formáinál szükségesek. Az ALF BL100 önvédő képességét egyedülálló összetétele adja, amely PVC, gumi és szintetikus anyagok keverékéből áll, amelyek különböző granulometriájú szemcséket tartalmaznak és formájúak – ezeket keverik össze az állandó felhordási vastagság elérése érdekében, egyszerűvé és egységessé teszi az ALF BL100 alkalmazását. Az ALF BL100 innovatív és teljes termékként határozható meg az alapfalazat kezelésére és védelmére.

hydroizolace teras

A használat

Főleg mechanikailag ellenálló vízszigetelő rétegek gyártására használják. Járható vízszigetelő réteg teraszra, erkélyre, lépcsőre, pincére, uszoda környékére… Régi burkolaton és új felületeken egyaránt használható. A gazdaságosságot a láb vízszigetelő rétegének egy felhordási lépésben történő létrehozása adja. Alsóbb szerkezetekhez is használható – alapozáshoz, kerületi falakhoz, amelyeket ezután vissza kell tölteni.

Elkészítés, alkalmazás:

Minden port, laza részecskéket, hámló bevonatot kefével, homokfúvással, nyomás alatti vízzel vagy más megfelelő módon távolítsuk el. Egyes sima felületek mechanikai érdesítést igényelhetnek a megfelelő tapadás biztosítása érdekében. Alapozó felhordása javasolt, ami az aljzat alapos tisztítását követi.

A leromlott betont ALP/M-mel kell impregnálni. Néhány sima felületet tanácsos érdesíteni a tapadás fokozása érdekében. Az anyagtakarékosság érdekében javasolt a hézagok, furatok stb.

Felhordás előtt a folyékony burkolatot megfelelő elektromos keverővel összekeverjük. Ezt követően építőkanállal és simítóval vigyük fel a felületre. Az anyag összetétele és a granulátumtartalom miatt a simítóval történő nyújtás nagyon egyszerű.

Az ALF BL100 azonnal száradni kezd a felhordás után, és 24 órán belül eléri a teljes száradást 20°C-on és 50%-os relatív páratartalom mellett, teljes terhelés mellett 48 órán keresztül.

Használata univerzális, különösebb bonyodalmak nélkül felvihető bármilyen felületre, még akkor is, ha szabálytalan és egyenetlen felületekről van szó. Az ALF BL100 egy rétegben kerül felhordásra, egyedülálló szemcseméretének köszönhetően nagyon egyszerűen. A fogyasztási arány fenntartásához ajánlatos egy acél vagy műanyag spatulát vízbe áztatni és tisztán tartani.

Értesítés:

Az ALF BL100 folyékony burkolóanyag kültéri és beltéri használatra alkalmas, melyben semmi esetre sem emelkedik a páratartalom, és nincs ellentétes vízáramlás. Kerülni kell az anyag felhordását, ha az aljzatról emelkedik a páratartalom. A kezelésre szánt aljzatnak száraznak és már leülepedettnek kell lennie (a cementhez hasonlóan ellenőrizni kell a szállító konkrét műszaki adatait), és nem lehetnek olyan hiányosságok, amelyek nem megfelelő alkalmazási értékekhez vezethetnek (3 mm-nél nagyobb vastagság).

Az anyag felhordása nem javasolt magas hőmérsékleten. Az ALF BL100 környezetbarát, vízbázisú termék, ezért minden alkalmazás megkezdése előtt ajánlott ellenőrizni a meteorológiai viszonyokat, hogy a következő 24-36 órán belül a teljes területet kezelni lehessen, esőzáporok, jelentős páratartalom vagy hasonló miatti megszakítás nélkül. ami lehetetlenné tenné a tökéletes szárítást.

Az alkalmazás kizárja a vízzel való esetleges tartós érintkezést.