Free cookie consent management tool by TermsFeed Privacy Suite Generator

Uszodák vízszigetelése

A folyékony gumi ALFEMA ALF TG500 kék úszómedencékhez beton úszómedencék, díszkerti tavak és tározók felületkezelésére szolgál. Használható beton, karbonizált vakolatok, szálcement és aszfalt felületek felületkezelésére is. A folyékony gumit az időjárási hatásokkal, a vízzel, a hőmérsékleti rázkódással és a kopással szembeni jó ellenállás jellemzi.

Az ALF TG500 egy folyékony elasztikus membrán, amelyet kiváló minőség jellemez, polimer gyanták alapján, vizes emulzión, lágyítókkal kifejlesztve.

A terméket védő hatású, egykomponensű vízálló paszta formájában szállítjuk, amely tixotróp tulajdonságainak köszönhetően (félig szilárd gélszerű vegyület) nagyon könnyen felvihető mind vízszintes, mind ferde felületekre, mind függőleges felületekre.

Az ALF TG500 felhordható betonból, cementből és cementbevonatból készült felületekre, eternit, tégla anyagú burkolatokra, fém, fa, polisztirol és poliuretán felületekre, fémlemezből és műanyagból készült ereszcsatornákra, ereszcsatornákra.

hydroizolace-bazenu

Az ALF TG500 anyag használatának számos előnye van, például:

  • könnyű felhordása és gyengédsége, folyékony termék, amely azonnali használatra kész;
  • nem káros anyag, szagtalan és nem mérgező, mert vízbázisú termék és nem gyúlékony;
  • lehetővé teszi a gyors és egyszerű javításokat, amelyek helyben is elvégezhetők;
  • sima filmet hoz létre, hézagok és törések nélkül, ami garantálja a többi felhordási réteg kiváló tapadását;

Az ALF TG500 anyag felhasználásával készült bevonatot kiváló légköri hatásokkal, UV sugárzással, nagy hőmérséklet-ingadozásokkal szembeni ellenállás (legyen az nagyon alacsony vagy nagyon magas hőmérséklet), klór-, szmog-, ipari környezeti és tengeri hatásokkal szembeni ellenállás jellemzi.

Az ALF TG500 alkalmas úszómedencék, tavak, tározók, ciszternák, konténerek stb. végső bevonatára, különösen olyan helyeken, ahol a felület állandóan érintkezik az ivóvízzel (a CHELAB SRL laboratórium által kiállított tanúsítvány és a No. 24290, 2000.09.18., a DPR 236/88 szövegének megfelelően).

KÉSZÍTMÉNY

A felület tökéletes kezeléséhez az alapok alapos előkészítése szükséges az alábbi leírás szerint:

fontos a felület megfelelő tisztítása – el kell távolítani a port, a szennyeződést, a bevonatot és a cementtej maradványait, továbbá el kell távolítani a le nem horgonyzott idegen testeket mechanikus eszközökkel, kefével és kaparóval a felület kezeléséhez az ALF TG500 anyag megfelelő alkalmazása

mindig ajánlott a felületet vízzel lemosni

ALKALMAZÁSA

ALF TG500 felhordása ecsettel, hengerrel vagy szórással történik. Szükség esetén az első réteg 5%-os tisztaságú vízzel hígítható. A felhordás során legalább 2 vagy több réteg keresztben történő felhordása javasolt, azzal a ténnyel, hogy az első réteget megfelelően meg kell szárítani a többi réteg felhordása előtt. Az ALF TG500 anyag végső vastagsága soha nem lehet kevesebb 1 mm-nél az egyenletes és hatékony burkolat érdekében. Minél vastagabb a végső szárított réteg rétege, annál tartósabb.

Az ALF TG500 termék használata univerzális, az anyag pasztaszerű összetétele miatt különösebb bonyodalmak nélkül felvihető bármilyen felületre, még akkor is, ha egyenetlen és egyenetlen felületről van szó (olyan művelet, amely nagyon drága, ha klasszikus csíkokat használunk). Az aljzat jobb tapadása érdekében a behatolást javasoljuk.

Régi impregnálások: Az ALF TG500 ideális termék javításra. Ezekben az esetekben minimum 100g/m2 geotextília használata javasolt, a “membrán egészének megerősítése” érdekében. Az ALF TG500 első rétegének felhordásakor ajánlatos átitatni az anyagot. Az első réteg megszáradása után (kb. 24 óra elteltével 20°C hőmérsékleten és 65%-os páratartalom mellett) felhordjuk a második réteget, azzal a ténnyel, hogy ellenőrizni kell a szövet teljes bemerülését. Ügyelni kell a szövet egyes illesztéseinek összekapcsolására úgy, hogy legalább 5 cm-rel teljesen le kell fedni.

Amikor az ALF TG500 anyag végre megszáradt, a szövet nem lehet látható.Fémlemez, acél, alumínium, réz burkolatok: rozsdás helyeken gondosan el kell távolítani, ajánlott egy réteg korróziógátlót felvinni (behatolást javasolunk). A korróziógátló anyag alapos száradása után az ALF TG500 anyagot két rétegben hordjuk fel.

A tetőfedő lemezek közötti meglévő hézagokat külön kezelni javasolt, mert ezek a helyek a hőmérsékletváltozás hatására jelentősen elmozdulhatnak / butil szalagot vagy szövetet ajánlunk 100g/m2/.

FIGYELEM

ne alkalmazza az ALF TG500-at 5°C alatti hőmérsékleten és eső közeledtében
Az ALF TG500 alkalmas medencék, tartályok, szökőkutak stb. belső kezelésére. csak vízszigetelő esztrich szigeteléssel együtt, amely ellenáll a talajvíznek, nedvességnek (kétkomponensű vízszigetelést RAIN PLASTO FLEX vagy vízálló betont ajánlunk)
ha az ALF TG500-at bitumencsíkokra vagy aszfaltra hordják fel, akkor ezeket az aljzatokat alaposan meg kell tisztítani az olajtól és zsírtól

FIGYELEM! NE HÍGÍTSA AZ ANYAGOT!!!